четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Карамелена пита със сливи

За блата:
3 яйца
1ч.ч захар
1ч.ч брашно
ванилия
бакпулвер
1 п. масло за карамела


Разбиват се белтъците със захарта, следват жълтъците, брашното, бакпулвера, ванилията.
В тава се карамелизира 1ч.ч захар. При карамела се разтопява 1п. масло. Следват плодовете/сливи, дюли, ябълки и т.н/. Оставят се в карамела за 2-3 минути да се запичат. Прибавя се тестото. Пече се на 180 градуса. След изпичане веднага се обръща в/у поднос. Останалия по тавата карамел се залива с вода и възвира. С получения сироп се залива питата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар