четвъртък, 10 септември 2015 г.

Домашни донъти /понички/

Бързам да споделя, че рецептата е страхотна. Това са наистина страхотни понички.

250мл. хладко прясно мляко
1 супена лъжица мед
1 равна чаена лъжичка
50мл олио
1 п. суха мая/аз ползвах др. Йоткер/
1 яйце на стайна температура
около 500гр. брашно

Прави се квас от пр. мляко, меда, маята и 2-3 с.л брашно. Оставя се да шупне и се добавя мазнината, солта и яйцето. Меси се меко, гладко тесто. Намазнява се и се оставя 30 мин. да втаса.
Разточва се тестото направо с ръце около 1,5 дебелина. Изрязват се кръгчета с формичка за донъти или с различни диаметри чаши. Пържат се от двете страни до наситено кафяво и се изваждат на кухненска хартия да попие мазнината. Още топли се поръсват с пудра захар или се намазват със шоколад.
ВКУСОТИЯ!!!






Няма коментари:

Публикуване на коментар