петък, 15 юни 2012 г.

Пилешки сач със зеленчуци


Имам си подарък, сач от моята Нинка:-)) 
Много му се радвам и веднага го тествах.

Приготвих го с предварително мариновани пилешки хапки в уни сос, чесън, прясно смлян черен пипер и малко зехтин.
Запекох хапките в сача до леко зачервяване и ги извадих в купа.
В сача последователно запичах зеленчуците. В случая бяха моркови, зелена чушка, тиквички, син домат, няколко скилидки чесън  и лук на шайби. Подправях от време на време с пилешка подправка и уни сос, черен пипер и малко чубрица. На края запекох домат на кубчета, докато се изпари цялата му вода, прибавих всичко останало и запекох във фурната за кратко или докато зеленчуците останат почти на мазнинка / пускат много вода и стоят като сварени иначе/.

 Страхотен, много вкусен!


Няма коментари:

Публикуване на коментар