Имам си подарък, сач от моята Нинка:-))
Много му се радвам и веднага го тествах. Приготвих го с предварително мариновани пилешки хапки в уни сос, чесън, прясно смлян черен пипер и малко зехтин.
Запекох хапките в сача до леко зачервяване и ги извадих в купа.
В сача последователно запичах зеленчуците. В случая бяха моркови, зелена чушка, тиквички, син домат, няколко скилидки чесън и лук на шайби. Подправях от време на време с пилешка подправка и уни сос, черен пипер и малко чубрица. На края запекох домат на кубчета, докато се изпари цялата му вода, прибавих всичко останало и запекох във фурната за кратко или докато зеленчуците останат почти на мазнинка / пускат много вода и стоят като сварени иначе/.
Страхотен, много вкусен!
Няма коментари:
Публикуване на коментар