Сега ще ви разкажа историята на този прекрасен десерт.
Всичко започна с приготвянето на тортата за рождения ден на моето Мило.
Реших да е торта с какаови блатове и някакъв бял крем, още не бях решила какъв. Исках в тортата да има и крокан /обожавам го/.
Така се получи този невероятен крем от сметана, кондензирано мляко и кутия маскарпоне. Получава се един лек , въздушен крем, направо страхотен, а в комбинация с крокана...ммммм.
Направих тортата, а остана достатъчно крем за още половин торта, както и крокан.
Направих страхотно, силно и ароматно еспресо. Сложих му ликьор Амарето /с това разполагах/ и малко захар.
В чашки редувах натопени в кафето бишкоти, крем, крокан и т.н.
Това не е точно тирамису, това е по хубаво от тирамису!!!
Страхотно изглежда и определено ме заинтригува. Най-вече за разлика от тирамисуто тук няма сурови яйца, което винаги ме притеснява, когато готвя за децата. Чудесна идея, Веси!
ОтговорИзтриванеДа! Няма нито едно яйце, а крема за мен става по хубав от този на оригиналното тирамису. Мога само да добавя да се използва неподсладена сметана защото кондензираното мляко е достатъчно сладко. Благодаря Славина!
ОтговорИзтриване