Продукти:
8 яйца
250гр. захар
250гр.смлени орехи
2 шоколада (аз ползвам натурален и млечен)
1 п. масло
1 портокал
Моя съвет е: Пригответе си предварително нещата.
Намазних тортената форма и сложих от горе хартия за печене.
Смлях орехите, настъргах кората на портокала и го нарязах на малки парченца, настъргах един шоколад.
Същинското приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Белтъците разбийте на сняг с половината захар.
Жълтъците разбийте със останалата захар, прибавете орехите, настъргания шоколад и нарязания портокал с портокаловата кора. Внимателно прибавяйте разбития белтък към тази смес и бъркайте с бавни отмерени движения докато сместа стане гладка и не се виждат белтъци.Печем на 180 градуса.
След като изстине тортата я глазираме с шоколадовата глазура.
Разтапяме шоколада на водна баня, сваляме от огъня и прибавяме едно масло.
В случая разтопих и един бял шоколад.
Ето това се получи:-))
Няма коментари:
Публикуване на коментар