Едно много вкусно и лесно ястие.
Какво ни трябва:
1-2 патладжана
домати за соса
извара, крема сирене
подправки
Патладжаните нарязвам на филии, посоляват се и се оставят за 30 минути да си пуснат водата.
Прави се доматения сос. Като се посгъсти се слага счукан чесън и подправки.
Изварата и крема сиренето се размесват и се добавя счукан чесън и подправки. Аз сложих магданоз и босилек.
Всяка филия патладжан се позиционира с тясната част към вас, слага се малко от плънката и се навива на руло.
Рулата се слагат в правоъгълна тавичка полята с малко от доматения сос. С останалия сос се заливат всички подредени рула и се настъргва кашкавал. Предварително пробивате алуминиево фолио на няколко места и завивате тавата. Пека на умерена фурна 15 минути, махам фолиото и пека докато се запече кашкавала.
Ястието трябва да престои поне 15 минути преди да се сервира.
Много е подходящо за предястие. А на следващия ден е още по вкусно.
Мммм... Изглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеМисля да пробвам да го приготвя с тиквички, защото патладжанър не ми е любим. Мерси за рецептата :)
Лили и с тиквички сигурно ще е чудесно:-))
ОтговорИзтриване